Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Spanyolviasz/pecsétviasz/banki pecsétviasz

 A pecsétviasz (spanyolviasz)

 

MÁR KAPHATÓ SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ SPANYOLVIASZUNK!

Színek: 

Vörös 

Arany

Ezüst 

Átlagosan 5 g szükséges egy pecsétlenyomat elkészítéséhez kb. 30 mm átmérőjű pecsétnyomónál!

A melegítéséhez rendszeresítsen egy kávékiöntőt! Egyszerre kb, 5-6 dkg viaszt törjön bele és olvassza fel lassú tűzön folyékony állagúra, de figyeljen, hogy ne forralja fel! Hagyja tejföl sűrűségűre visszadermedni. 

Öntsön ki a pecsételendő felületre akkora területet amekkora a pecsétnyomó felülete. Ebbe nyomja bele e pecsétnyomót, majd körkörös mozdulattal 3 mp. múlva emelje ki. 

Ha több pecsétet szeretne egyszerre készíteni, az egyes pecsételések között hűtse le jégben vagy hideg vízben a pecsétnyomót, mert különben beleragad a viaszba. 

Vigyázzon!  a viasz nagyon forró- égési sérűlést okozhat a bőrfelületen, ezért használjon védőkesztyűt! Gyermekek csak felnőtt felügyeletével készítsenek pecsétlenyomatot! 

 

Egyszerűbb megoldást szeretne! 

Itt írok egy tippet: 

Égethető gyurmát vásárolhat bármely kreatív-hobby boltban többféle színben, ha ebbe nyomja a pecsétnyomoját majd kiégeti (forró vízbe mártva) a pecsétlenyomat ebből is szépen mutat! Ezzel a technikával gyerekkel együtt is élmény a monogrammos pecsét készítése! (Képgaléria 49-50. kép: borosüveg díszítés, égethető gyurma pecsétek) 

 

 

Sok sikert kívánunk a pecsételéshez, valamint jó szórakozást!